A HÉTFA koordinálásában megvalósuló, immár másfél éve futó ifempower Erasmus+ projekt kapcsán már számos eseményről és eredményről számolhattunk be. A legfontosabb mérföldkő azonban még hátravan: a fiatal egyetemista nőket a vállalkozói létre felkészítő, nemzetközi képzési modul és mentorprogram bevezetése a projektben részt vevő négy partneregyetemen, a 2019/2020-as tanév második szemeszterében. A képzési modul 6 kurzusból áll, melyek erősen támaszkodnak a projektalapú oktatás alapelveire.

A projekt második szakértői eseménye 2020. február 5-én kerül megrendezésre Portóban, Portugáliában ‘How to nurture the entrepreneurial potential of women? Knowledge exchange & synergies in the field of female entrepreneurship focusing on successful mentorship and counselling programmes’ címmel. Az esemény fő célja az információ- és tapasztalatcsere katalizálása a nemzetközi képzési modul, és az azt kiegészítő mentor- illetve tanácsadói programot illetően. További kitűzése a projekt ismertségének növelése, valamint a lehetséges szinergiák felfedezése az ifempower és hasonló projektek, kezdeményezések összekapcsolásával – ahogyan az már sikeresen működött a projekt első szakértői eseményén szeptemberben Sevillában, amely több mint 50 résztvevőt vonzott, összesen 11 európai országból.

Az egész napos szakértői esemény során a meghívott európai szakértőknek lehetőségük lesz rövid prezentációk keretében bemutatni tevékenységüket, elért eredményeiket és az ifempower projekttel való lehetséges kapcsolódási pontokat. Emellett több interaktív workshopra és egyéb networking eseményre is sor kerül, melyek alkalmat adnak az inspirálódásra, tapasztalatcserére. A teljes program ide kattintva olvasható.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mely az alábbi formon lehetséges 2020. január 10-ig. További részletek és információk a projekt honlapján érhetők el, vagy az ifempower további közösségi média felületein: LinkedIn, Facebook, Instagram, Twitter.