Szeptember 11-én, a spanyolországi Sevillában került megrendezésre az ifempower projekt első szakértői eseménye, ‘How to capture the entrepreneurial potential of women? Best practices and possible synergies in the field of entrepreneurship’ címmel. A rendezvény fő célja a lehetséges szinergiák felfedezése az ifempower és hasonló projektek, kezdeményezések összekapcsolásával. Az esemény több mint 50 résztvevőt vonzott, összesen 11 európai országból.

A rendezvényen bemutatásra kerültek a projekt első évének eredményei is. Egyrészt, a hét európai ország női vállalkozóinak bevonásával készült, átfogó szociológiai kutatás, melynek fókuszában a női vállalkozók motivációi, az előttük álló kihívások és az általuk követett stratégiák állnak. Másrészt a komplex nemzetközi felsőoktatási modul, mely a fiatal egyetemista nőket bátorítja és készíti fel a vállalkozói létre.

Majd a résztvevők rövid prezentációk keretében ismertették tevékenységüket, eredményeiket és az ifempower projekttel való lehetséges kapcsolódási pontokat. Négy nemzeti és regionális kezdeményezés, illetve további három, női vállalkozókat támogató projekt mutatkozott be Spanyolországból, Finnországból, Izlandról, Magyarországról, Svédországból, Ausztriából és Romániából. Továbbá három női vállalkozó beszélt arról, miként támogatják egymást női kollégáikkal a cégvezetésben vagy egyéni vállalkozóként. A prezentációk itt érhetők el.

Az előadásokat követő szekcióbeszélgetésekben izgalmas párbeszéd alakult ki, két fő téma köré szerveződve: egyrészt az ifempower képzési moduljának kiegészítése, másrészt a háttértanulmány által megfogalmazott szakpolitikai javaslatok gazdagítása kapcsán.

Az ifempower következő szakértői eseményre 2020 februárjában kerül sor Portóban. A projektről, a már lezajlott és soron következő eseményekről bővebben az ifempower.eu honlapon olvashat, további informácókért pedig kövesse a projekt FacebookInstagram vagy LinkedIn oldalát.