Gőzerővel halad az iFEMPOWER projekt: a HÉTFA Nemzetközi Projektiroda koordinálásában megvalósuló, női vállalkozókat támogató uniós projekt kapcsán újabb eredményekről és közelgő eseményről számolhatunk be.

Első szakmai eredmények

Az iFEMPOWER első nagyobb szakmai eredményeként átfogó szociológiai kutatás készült ’Női vállalkozók Európában: kihívások, stratégiák és alapelvek’ címmel, hét európai (Ausztria, Románia, Németország, Magyarország, Izland, Spanyolország és Portugália) ország női vállalkozóinak bevonásával. A kutatást Geambașu Réka, a HÉTFA tudományos főmunkatársa vezette.

A tanulmány több mint 80 interjú és 3 fókuszcsoportos beszélgetés alapján mutatja be a női vállalkozók helyzetét a mai Európában. Fő fókuszában a női vállalkozók motivációi, az előttük álló kihívások és az általuk követett stratégiák állnak. A tanulmány azt is feltárja, miként látják a női vállalkozók saját helyzetüket, szerepüket és társadalmi státuszukat.  A teljes tanulmány ide kattintva olvasható.

Első szakértői esemény: 2019. 09.11., Sevilla

2019 szeptemberében, a spanyolországi Sevillában kerül megrendezésre az iFEMPOWER projekt első szakértői eseménye, ‘How to capture the entrepreneurial potential of women? Best practices and possible synergies in the field of entrepreneurship’ címmel. A rendezvény fő célja a lehetséges szinergiák felfedezése az iFEMPOWER és hasonló projektek, kezdeményezések összekapcsolásával. Emellett bemutatásra kerül a fentebb említett tanulmány, valamint a projekt keretében kidolgozott komplex nemzetközi felsőoktatási modul, mely a fiatal egyetemista nőket bátorítja és készíti fel a vállalkozói létre.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, regisztrációhoz kötött (az ellátás és a szállás önköltséges): regisztrálni a regisztrációs űrlap kitöltésével lehet, június 25-ig.

Az iFEMPOWER projektről további információk érhetők el a projekt honlapján, továbbá LinkedInFacebookInstagram és Twitter csatornáján.