Kollégáink két worshopon is képviselték cégünket az október 7-10 között megrendezett Régiók és Városok Hete programsorozaton Brüsszelben.

A HÉTFA Nemzetközi Projektiroda szakmai támogatásával megvalósuló Youth&SPA Erasmus+ projekt kapcsán rendezett workshop a vidéki városok előtt álló kihívásokra fókuszált. Közös gondolkodásra hívtuk a résztvevőket azzal kapcsolatban, miként válhatnának vonzóbbá az európai vidéki városok a fiatalok számára. A workshopon olyan témák kerültek terítékre, mint a fiatalok elvándorlása vagy a politikai inaktivitás és érdektelenség. Munkatársaink a workshop előkészítésében és lebonyolításában is aktív szerepet vállaltak. A workshop főbb témáit áttekintő prezentáció itt tölthető le. 

Kollégáink részt vettek az Európai Bizottság Regionális és Várospolitikáért felelős Főigazgatóság (DG Regio) által finanszírozott, ’Ami fontos az uniós polgároknak – társadalmi haladás mérése az európai régiókban’ c. projekt által szervezett műhelyeken. (A HÉTFA konzorciumi partnerként vesz részt a projektben, több nemzetközi szervezet mellett.) A találkozók fókuszában a Társadalmi Haladás Index (Social Progress Index – SPI) empirikus tesztelése állt, különös tekintettel annak összehasonlíthatósági kérdéseire.