A HÉTFA Nemzetközi Projektiroda szakmai támogatásával megvalósuló Youth&SPA Erasmus+ projekt is szerepel októberben a Régiók és városok európai hete rendezvénysorozaton Brüsszelben. A workshop keretében közös gondolkodásra hívják a résztvevőket azzal kapcsolatban, miként válhatnának vonzóbbá az európai vidéki városok a fiatalok számára.

A Hévíz Város Önkormányzata által koordinált Youth&SPA projekt nemzeteken és generációkon átívelő párbeszédet kezdeményez a fiatalok és döntéshozók között. Munkatársaink a brüsszeli workshop előkészítésében és lebonyolításában is aktív szerepet vállalnak.

A workshop a vidéki városok előtt álló kihívásokra fókuszál, mint például a fiatalok elvándorlása vagy a politikai inaktivitás, érdektelenség. Célja, hogy induljon közbeszéd ezekről a problémákról annak érdekében, hogy közös megoldások születhessenek.

A workshopon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mely szeptember 27-én zárul. A Régiók és városok európai hete rendezvénysorozatról ide kattintva talál további információkat, a projektről pedig itt olvashat részletesebben.