Komoly szakmai lehetőséget jelent számunkra, hogy konzorciumi partnerként részt vehetünk több európai szervezet mellett a Regionális és Várospolitikáért felelős Főigazgatóság (DG Regio) által finanszírozott, ’Ami fontos az uniós polgároknak – társadalmi haladás mérése az európai régiókban’ c. projektben.

A projekt közös munkára hívja az európai régiókat. Az egyik kiemelt cél a Társadalmi Haladás Index empirikus tesztelése, az uniós szakpolitika-alkotás minél hatékonyabb támogatása érdekében. Továbbá különféle jógyakorlatok, illetve nemzetközi alkalmazhatóságuk feltérképezése is fontos motivációt jelent. A HÉTFA konzorciumi partnerként vesz részt a munkában, az alábbi európai szervezetekkel együtt:

  • Intrasoft International S.A. (a cég Luxemburgban székel, s további 19 országban van jelen);
  • Technopolis Group (8 európai országban vannak jelen);
  • Orkestra, Baszk Versenyképességi Intézet (Spanyolország);
  • ZSI, Szociális Innovációs Központ (Ausztria);
  • Athéni Egyetem (Görögország).

A projektindító megbeszélésre 2018 végén került sor Brüsszelben, a konzorciumi partnerek részvételével.  A HÉTFA-t Zsár Virág, a Nemzetközi Projektiroda koordinátora és dr. Herczeg Bálint, a Közpolitikai és Hatásvizsgálati Iroda tudományos főmunkatársa képviselte. A régiókkal történő közvetlen munka február 8-án veszi hivatalosan kezdetét Brüsszelben, a Régiók Bizottságában tartandó találkozóval.A zárókonferenciára várhatóan 2020 januárjában kerül majd sor.