A HÉTFA Nemzetközi Projektiroda munkatársa, Jaksa Renáta is részt vett a 2023. szeptember 18-án megrendezett 1. Kutatásmenedzsment Szakmai Napon.

Hazai viszonylatban a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) számos intézkedéssel támogatta és támogatja a magyar kutatásmenedzsment szakemberek szakmai fejlődését, ismereteik bővítését, munkájuk intézményi, hazai és nemzetközi elismertségét. Az NKFIH 2023. szeptember 18-án, hagyományteremtő módon megtartotta az 1. Kutatásmenedzsment Szakmai Napot, melynek célja a szakmai diskurzus erősítése mellett a magyar kutatásmenedzserek egymás közti kapcsolattartás és közösségépítésé segítése volt.

A kutatásmenedzsment szakmára, valamint a kutatásmenedzser szakemberek jelentőségére a kutatási és innovációs ökoszisztémában egyre több figyelem irányul, mind európai, mind nemzeti szinten. Mindezt bizonyítják az olyan európai szintű kezdeményezések, mint például az Európai Kutatási Térség (ERA) 17. Akciója (Research Management Initiative), az RM ROADMAP néven futó Horizont Európa projekt, melyben a HÉTFA partnerként vesz részt, illetve a CARDEA projekt.  A HÉTFA másik jelenleg futó kutatásmenedzsmenttel kapcsolatos projektje a V4 és Nyugat-Balkán országaira összpontosít, a projekt első szakmai rendezvényére október 17-18-án kerül sor Pozsonyban. A projektet a Visegrádi Alap támogatja.