A HÉTFA Kutatóintézet vezetésével valósul meg új projektünk, mely a Kutatásmenedzsment-hálózat a V4 és Nyugat-Balkán országaiban Plusz (V4+WB RMA Network Plus) címet viseli. A Nemzetközi Visegrádi Alap által támogatott projekt célja, hogy tovább erősítse a kutatásmenedzsment szakemberek (RMA-k) hálózatát.

A projektindító rendezvényét 2023. október 17-18-án rendezzük meg Pozsonyban. A „Kutatásmendzsment jelene és jővője a V4 és Nyugat-Balkán országaiban” (Research Management and Administration: the state-of-the art and future of Research Managers in the V4+WB region) című kétnapos nemzetközi konferencia házigazdája a pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem (Slovak University of Technology).

A rendezvény célja, hogy a résztvevők megvitassák a kutatásmenedzsment szakma jelenlegi helyzetét, és elismertségét, valamint mélyebben megismerjék a vonatkozó uniós szintű kezdeményezéseket (RM ROADMAP, ERA 17. Akció). Emellett pedig a hamarosan megjelenő Kutatásmenedzserek Kézikönyv (The Emerald Handbook of Research Management and Administration Around the World) régióra, professzionizálódásra és tréningre vonatkozó fejezeteit is bemutatják.

Az előzetes program ezen az oldalon tekinthető meg. Regisztráció szeptember 17-ig lehetséges, bővebb információ a projekt honlapján található.

A rendezvény a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával valósul meg.