RM ROADMAP

A kutatásmenedzsment szakma keretfeltételeinek megteremtése az Európai Kutatási Térség erősítése érdekében (2022-2025, Horizont Európa)

Összefoglaló

A RM ROADMAP projekt célja, hogy megalkossa az európai kutatásmenedzsment szakma jövőjét segítő keretrendrendszert, stratégiát és az ezek megvalósítását támogató közösséget.  A projektet a Kutatásmenedzserek Európai Szövetsége (European Association of Research Managers and Administrators – EARMA) koordinálja.

Tevékenységek

A projekt feladata a döntéshozók informálása a hatékony és célzott beavatkozások érdekében. Emellett a képzési lehetőségek feltárásával, a jelenlegi hiányosságok áthidalásával és nemzeti közösségek támogatásával a projekt hosszú távon igyekszik hozzájárulni a kutatási projekteket segítő szakértői támogatás hatékonyságának és minőségének fokozásához.

A konzorcium tagjaként a HÉTFA Kutatóintézet felel az úgynevezett ’Intelligence’ munkacsomag irányításáért, amelynek célja a kutatásmenedzsment szakmán belüli a karrierlehetőségek, a terminológia, a mobilitási és képzési lehetőségek rendszerek jelenlegi helyzetének és hiányosságainak összegyűjtése és felmérése.

A projekt futamideje 3 év (2022.09.01-2025.08.31).

Partnerség

Koordinátor

European Association of Research Managers and Administrators (Belgium)

Partnerek

Társult partnerek

Bővebb információ

A projekt honlapja: www.rmroadmap.eu

Közösségi média:

 

This project has received funding from the European Union’s Horizon Europe research and innovation programme under grant agreement No. 101058475.