1. május 16-án Bukarestben a Nemzeti Politikatudományi és Közigazgatási Egyetemen tartottuk az ötödik PROFEEDBACK nemzetközi értékelési konferenciát, melynek témája a „Jógyakorlatok és tanulságok a szociálpolitika értékelésében” volt.

A HÉTFA által vezetett PROFEEDBACK projekt keretében megrendezett konferencián több mint 15 országból érkeztek szakemberek. Az eseményt a HÉTFA Kutatóintézet ügyvezetője, Balás Gábor nyitotta meg. A köszöntő beszéd után kerekasztal-beszélgetés következett, amelynek témája az volt, hogy az értékelés hogyan támogathatja a döntéshozókat. A 6 panel szekcióban a résztvevők a hátrányos helyzetű emberek társadalmi befogadásáról, a közszolgáltatásokhoz való hozzáférésük biztosításáról, a szegénység csökkentésére irányuló stratégiák végrehajtásáról, a társadalmi-gazdasági jogok védelméről, a társadalmi kohéziós kezdeményezések előmozdításáról, valamint a különböző demográfiai csoportok köz-, társadalmi és politikai életben való részvételének ösztönzéséről mutatták be prezentációikat.

Koltai Luca, a HÉTFA elemzési igazgatója a „Fókuszban a Gyermek” Magyarországon futó program értékeléséről tartott előadást, míg Herczeg Bálint, a HÉTFA tudományos főmunkatársa a  Válaszút program korai iskolaelhagyásra és a középiskola-választásra gyakorolt hatásait vizsgáló értékelés eredményeit mutatta be.

2024-ben PROFEEDBACK konferenciákat szervezünk Athénban, Tiranában, és Bécsben is. A korábbi konferenciák absztraktjait tartalmazó kiadványok megtalálhatóak az alábbi felületen.

További információ a PROFEEDBACK COST Akcióról:

www.profeedback.eu

www.facebook.com/profeedback.eu