A HÉTFA Kutatóintézet „Új karrierlehetőségek a kutatás és innováció területén: amit a kutatásmenedzsment szakmáról feltétlenül tudni kell” címmel rendezett workshopot a Kutatók Éjszakáján, 2022. szeptember 30-án. Az esemény célja az volt, hogy a kutatási és innovációs ökoszisztémában tevékenykedő kutatásmenedzserek szakmai tevékenységét, valamint a kutatásmenedzsmentet, mint lehetséges karrierlehetőséget játékos formában ismertessük meg a résztvevőkkel.

A rendezvény egy kerekasztal-beszélgetéssel zárult, ahol a HÉTFA szakértői, Zsár Virág (Vezető Tanácsadó) és Kovács Krisztina (Vezető projektmenedzser) beszámoltak a kutatásmenedzsmentben szerzett tapasztalataikról és a szakma kihívásairól, Pinczési Dávid (a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója) pedig a forRMAtion projekt mentoráltjaként szerzett tapasztalatait és jövőbeli terveit osztotta meg. A beszélgetést Oborni Katalin, a HÉTFA vezető projektmenedzsere moderálta. A beszélgetés során szóba kerültek a HÉTFA vezetésével és részvételével megvalósuló projektek, mint a foRMAtion (Erasmus+), RM Roadmap (Horizont Európa) és a V4+WB RMA Network (Nemzetközi Visegrádi Alap) is, melyek a kutatásmenedzsment a szakma professzionalizálását, és a kutatástámogatásban dolgozó szakemberek képzését, kapcsolódását támogatják.

Bővebb információ a Kutatók Éjszakájáról itt érhető el. (Fascinating World of Researchers in the Age of Technology Mission of researchers to expand new horizons, FAWORIT 2022-2023)