A HÉTFA Nemzetközi Projektiroda által koordinált, nemzetközi partnerségben megvalósult „V4 Network on Entrepreneurship”  projekt idén márciusban zárult le. A Visegrádi Alap által támogatott projekt fő célja az volt, hogy összekapcsolja a visegrádi országok kkv szektorral foglalkozó szakértőit, kutatóit és döntéshozóit annak érdekében, hogy közösen vitassák meg kis- és középvállalkozások helyzetét a V4 országokban – a kihívásokat és a lehetséges megoldásokat. Az együttműködés keretében 3 nemzetközi rendezvényre került sor: 2019 márciusában, a projekt indulásakor egy kick-off találkozóra; majd tavaly szeptemberben kétnapos vállalkozói konferenciát szerveztek Budapesten, végül szakértői workshopot Pozsonyban idén januárban.

Az események elsődleges célja a projekt keretében megvalósuló szakértői együttműködés erősítése egy regionális vállalkozói adatbázis létrehozása, jó gyakorlatok bemutatása és közpolitikai javaslatok megfogalmazása révén, a visegrádi országok vállalkozói szektora helyzetének javítása érdekében, különös tekintettel a vállalkozások versenyképességének erősítésére. A projekt során kiemelt figyelmet fordítottak az olyan kurrens témákra, mint a szociális vállalkozások, a női vállalkozások, a családi vállalkozások, valamint a rendelkezésre álló képzési lehetőségek és a munkaerő-piaci igények közötti eltérések. A Aprojektesemények összefoglalóit, a legfontosabb tapasztalatokat, valamint a döntéshozók számára készített szakértői javaslatcsomagot a projekt záródokumentuma tartalmazza.

A vállalkozói hálózathoz az alábbi adatbázis révén lehet csatlakozni, mely kutatóintézeteket, kutatókat, tudósokat, egyetemeket kapcsol össze a V4 országokban. További információ a projektről elérhető a honlapon, vagy a projekt LinkedIN és Facebook csatornáin.