Már lehet jelentkezni a „KKV-k kihívásai és jó gyakorlatai a V4-országokban” című,  szeptember 25-26-án, Budapesten megrendezésre kerülő konferenciára, melynek fő célja, hogy a V4 országokban, a vállalkozásfejlesztés terén dolgozó kutatók, akadémikusok és szervezetek számára nyújtson lehetőséget az információ- és tudásmegosztásra, valamint a kapcsolatépítésre.

Európa többi országához hasonlóan a visegrádi országokban is a kis- és középvállalkozások a legnagyobb munkaadók – társadalmi, gazdasági és közösségi hatásuk vitathatatlan. Ugyanakkor a V4 országokban a KKV szektorban nagy szükség mutatkozik a határokon átnyúló diskurzus megteremtésére, a tudás- és a hálózatépítés erősítésére. Ez a hiány nagyrészt a kurrens és régió-specifikus adatok, ismeretek korlátozott elérhetőségének köszönhető, valamint annak, hogy az új hálózatok létrehozásának rendkívül magas a tranzakciós költsége.

A fenti hiányosságokat hivatott pótolni a Visegrádi Alap által támogatott ’V4 Hálózat a KKV-król és a vállalkozói készségekről’ (V4 Network on Entrepreneurship) projekt, melynek keretében a konferencia is szerveződik. A projektet a HÉTFA Kutatóintézet koordinálja, a partnerség további tagjai a Slovak Business Agency (Szlovákia), a Prágai Közgazdaságtudományi Egyetem (University of Economics, Prague, Csehország) és az IDEA for Development Foundation (Lengyelország). A projektről, eddig elért eredményeiről, valamint további információkról a projekt honlapja kínál részletes információkat: http://hetfa.eu/v4-network-on-entrepreneurship/. Az eseményről pedig az alábbi oldalon található bővebb információ, a részletes programtervvel együtt.

A konferencián való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, mely a regisztrációs lap kitöltésével lehetséges augusztus 23-ig. Azok, akik személyesen nem tudnak részt venni, a konferencia egyes részeit akár élőben is követhetik a V4 Network on Entrepreneurship Facebook oldalon keresztül.