A nemzetközi szakértői találkozó február 11-én került megrendezésre a HÉTFA szervezésében, a “Measuring what matters to EU Citizens: Social Progress in European Regions” c. projekt keretében.

A budapesti esemény célja, hogy a résztvevő régiók és országok megoszthassák egymással tapasztalataikat és jógyakorlataikat az oktatás és az élthosszig tartó tanulás témaköreiben. A rendezvényen hét résztvevő régió és ország mutatta be oktatási rendszerét és helyzetét, továbbá olyan jógyakorlatokat, melyek elősegíthetik valamely oktatási indikátor javítását.Továbbá oktatási szakértők bevonásával interaktív workshopokra is sor került, melyek keretében a résztvevők tovább mélyíthették ismereteiket.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a HÉTFA több európai szervezet mellett konzorciumi partnerként vesz részt a Regionális és Várospolitikáért felelős Főigazgatóság (DG Regio) által finanszírozott projektben, mely komoly szakmai lehetőséget jelent számunkra: az egyik kiemelt cél a Társadalmi Haladás Index empirikus tesztelése, az uniós szakpolitika-alkotás minél hatékonyabb támogatása érdekében.