Támogatást nyert a HÉTFA Nemzetközi Projektiroda koordinálásban megvalósuló foRMAtion: Innovative and smart module FOr potential Research Managers and Administrators in higher educaTION (Innovatív és smart felsőoktatási képzés a potenciális kutatásmenedzserek és kutatási adminisztrátorok részére) c. Ersmus+ projekt.

Fő célja egy felsőoktatási tananyag kialakítása a kutatási menedzserek és uniós támogatási tanácsadók képzésére, szakmai felkészítésére. A három éves projekt zászlajára tűzte továbbá a kutatásmenedzser szakma  jelentőségének és elismertségének növelését is.

A projekt első lépése egy módszertani útmutató és jógyakorlat gyűjtemény összeállítása, a meglévő tudás és tapasztalatok összegyűjtésével, elemzésével. Erre és a HÉTFA vitaanyagának eredményeire épülve egy innovatív képzési modul kialakítására is sor kerül, mely a kutatásmenedzserek szakmai felkészültségét segíti majd, az egyetemistákat és pályakezdő kutatásmenedzsereket egyaránt megszólítva. A képzési modult és a kapcsolódó tananyagokat a partner egyetemeken fogják tesztelni.

A projekt mindezek mellett gyakornoki lehetőséget és intenzív képzési programot is kínál, valamint egy oktatási platform is kidolgozásra kerül, melynek köszönhetően a résztvevők egyrészt mélyíthetik tudásukat, másrészt gyakorlati tapasztalatokat is szerezhetnek különféle teszteken, vlogokon, oktatóvideókon és szituációs játékokon keresztül.

A projektindító megbeszélésre Budapesten kerül sor szeptemberben, valamennyi partner részvételével: Budapesti Corvinus Egyetem; Universidade NOVA de Lisboa (PT);  Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (RO); APRE – Agenzia per la Promozione della Ricerca Europea (IT/BE), Sociedade Portuguesa de Inovação (PT), Slovenian Forestry Institute (SI); Institute of Studies for the Integration of Systems (IT).