Május 10-én érkezett Veszprémbe a Think Freedom művészeti installáció. Az elismert boszniai-amerikai művész, Edina Seleskovic alkotása a szabadság értelmezésére reflektál, számos művészeti ág eszközeinek (szobrászat, fény- és hangtechnika, filmművészet, irodalom, stb.) bevonásával; továbbá a rendszerváltozás 30. évfordulója előtt is tiszteleg.

A kiállítás a HÉTFA Nemzetközi Projektiroda munkatársainak közreműködésével, az Amerika Nagykövetség támogatásával, Veszprém Megyei Jogú Várossal együttműködésben valósult meg, hat magyar város – Veszprém, Budapest, Szeged, Debrecen, Pécs és Zirc – fiataljainak részvételével.

A veszprémi installációt magyar művészhallgatók és fiatal művészek tervezték a művésszel közösen; az installáció minden alkotóeleme egy-egy kézzel írt gondolatot hordoz a szabadsággal kapcsolatban – a projektbe bevont magyar városok fiataljainak üzeneteit.

A Think Freedom installáció megnyitása egybe esett az „ENriCH – Tárd fel európai kulturális örökségedet” projekt veszprémi rendezvényével. A két projekt kölcsönösen erősíti egymást, s szorosan kapcsolódnak Veszprém 2023-as Európa Kulturális Fővárosa programjának célkitűzéseihez.