Május 14-én került megrendezésre Mike Károly, a HÉTFA tudományos főmunkatársa készülő könyvének megjelenés előtti tudományos műhelyvitája.

Elsőként a szerző tartott rövid előadást a könyvkéziratról, bemutatva a mű főbb állításait és az írás során felmerült kérdéseket, dilemmákat. Ezt követően a felkért hozzászólók ismertették meglátásaikat és javaslataikat a könyv kapcsán. Szalai Ákos, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának egyetemi docense a társaságok működése szempontjából és a közgazdaságtan alapvető kérdései felől közelítette meg a kötetet. Szepesi Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára (a HÉTFA társalapítója és korábbi stratégiai igazgatója) pedig a kötet szakpolitikai döntéstámogató jelentőségét hangsúlyozta ki. A műhelyvitát Balás Gábor, a HÉTFA társalapítója és igazgatója moderálta.

A könyv több, korábbi HÉTFA kutatások tapasztalataira is épít. 2011-ben és 2016-ban átfogó kkv kutatások készültek; a vállalkozásvezetőkkel és menedzserekkel készített interjúk eredményei rámutatnak, hogy a hazai kkv világban a kölcsönös bizalom és megbízhatóság széles körben kialakult.