Budapesten tartották az EMPOWER-SE COST hálózat szervezésében, „A társadalmi vállalkozási modell nemzetközi tipológiája felé: haladás, perspektíva és közös nevezők” című nemzetközi kutatói konferenciát.

Az esemény társszervezői a Budapesti Corvinus Egyetem és a Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpontja voltak. Az EMPOWER-SE COST hálózat a társadalmi vállalkozások kutatásával és elemzésével foglalkozó szakemberek közössége, melynek a HÉTFA szakértői is tagjai. A konferenciáról bővebb információk itt olvashatók.

A rendezvényen tizenegy magyar kutatási projekt került bemutatásra a társadalmi vállalkozások témaköréhez kapcsolódóan. Koltai Luca, a HÉTFA Közpolitikai és Hatásvizsgálati Iroda vezető tanácsadója a HÉTFA legújabb, “Az élelmiszer-gazdaság területén működő társadalmi vállalkozások hatása a helyi munkaerőpiacra és gazdaságra” című tanulmányát mutatta be. A kutatás a magyar szociális gazdaságnak a foglalkoztatás kínálati és keresleti oldalára gyakorolt helyi egyensúlyi hatásait járta körül az élelmiszer-gazdaságban. A kutatásról részletesebb információk itt találhatók, a teljes tanulmány pedig itt érhető el.