A HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ szakmai konferenciája a HÉTFA Műhelytanulmány sorozat legújabb, 2017-es tanulmányait mutatja be június 1-jén a Kutatóintézet könyvtártermében.

A 10 órakor kezdődő rendezvényen a HÉTFA munkatársai ismertetik kutatásaikat. Major Klára és Szabó Tamás Credit capacity of Hungarian firms című műhelytanulmánya a magyar cégek hitelkapacitását vizsgálja 2009 és 2013 között, közel 35 ezer hazai cég adatain keresztül.

Herczeg Bálint Az érettségi megszerzésének költség-haszon elemzése című írása a kora gyermekkori fejlesztések, oktatási programok hosszú távú hasznait becsüli és veti össze a gyermek-, illetve fiatalkorban felmerülő költségekkel, a magyar Biztos Kezdet Gyerekház Program példáján keresztül.

A 2007–2013 közötti EU-s támogatások hatása a vállalatok foglalkoztatására, beruházásaira és bruttó hozzáadott értékre című közös tanulmányában Bördős Katalin és Herczeg Bálint arra keresi a választ, hogy a 2007 és 2013 közötti fejlesztéspolitikai támogatások milyen mértékben növelték a vállalatok hozzáadott értékét, hoztak létre új beruházásokat, illetve munkahelyeket.

A konferencia részletes programja ide kattintva olvasható.

Kérjük, részvételi szándékát legkésőbb 2018. május 30. 12 óráig jelezze a safferzsuzsanna@hetfa.hu email címen.

A konferencia a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány támogatásával valósul meg.