A HÉTFA idén is közreműködik a Kutatók Éjszakája programsorozat megszervezésében, amelyet 2024. szeptember 27. és 28. között tartanak. A Marie Skłodowska-Curie Akciói által támogatott rendezvény legfontosabb célja, hogy a kutatók és fejlesztők sokszínű munkáját vonzóvá tegye a fiatalok számára, hozzájárulva a tudományos és hétköznapi élet közötti kapcsolat erősítéséhez. A korábbi évekhez hasonlóan 2024-ben is munkatársaink készítik az esemény hatásvizsgálatát.

A korábbi évek hagyományait követve idén is megtartják a Kutatók Éjszakája Középiskolai Kémiaversenyt, melyen a 9-12. évfolyamon tanuló diákok mérhetik össze tudásukat és rátermettségüket. A rendezvény döntőjére szeptember 28-án, szombaton kerül sor az Óbudai Egyetemen. Az érdeklődők 2024. június 21. éjfélig adhatják be nevezésüket az első forduló online feladatlapjának kitöltésével, illetve egy szülői felelősségvállalási nyilatkozat beküldésével. A versenyen való részvétel ingyenes. A kémiaversennyel kapcsolatos további tudnivalók ezen a linken érhetők el.

A programsorozattal kapcsolatban a legfrissebb információkról tájékozódhatnak a Kutatók Éjszakája honlapon és Facebook oldalán is.