A HÉTFA Kutatóintézet vezetésével megvalósuló RE-FEM projekt kutatási eredményei rávilágítanak arra, hogy a női vállalkozók milyen nehézségekkel szembesülnek a válságok idején, és hogyan birkóztak meg a Covid-19 pandémia, vagy az energiaválság okozta kihívásokkal.

A kutatás a projektpartnerek bevonásával zajlott, így 6 másik európai országból (Szlovákia, Románia, Szerbia, Bulgária, Finnország és Spanyolország) gyűjtöttünk adatokat. Kérdőívünket több mint 600 vállalkozónő töltötte ki, ezenkívül 24 szakértővel és 56 vállalkozónővel készítettünk interjúkat.

Az elemzés részletesen bemutatja, hogy a válságok idején milyen kihívásokkal néznek szembe a női vállalkozók, milyen stratégiákat alkalmaznak, illetve milyen támogatásra van szükségük. A szakértők kiemelték, hogy célzott szakpolitikai döntésekre, támogatási programokra és kezdeményezésekre van szükség, nem csak a válságok idején, hanem folyamatosan, és hogy ezeknek a programoknak érzékelniük és kezelniük kell a női vállalkozókat érintő sajátos kihívásokat.

Az utóbbi hónapokban lehetőségünk nyílt kutatási eredményeink bemutatására különböző hazai és nemzetközi konferenciákon. Bővebb információ itt érhető el.