A HÉTFA vezetésével megvalósuló Lost Millennials – A Transznacionális kutatási hálózat a 25 év feletti NEET fiatalokat célzó kezdeményezések értékelésére című projekt jelentős mérföldkőhöz érkezett. A projekt „Lost and Found: Reimagining Europe’s Employment Policies” című zárókonferenciájára november 28-án kerül sor Brüsszelben. A konferencia lehetőséget teremt döntéshozók, kutatók és gyakorlati szakemberek számára, hogy fontos, a 25 év feletti NEET (nem dolgozó, nem tanuló) fiatalokat is érintő foglalkoztatási szakpolitikai kérdéseket vitassanak meg, valamint lehetőséget nyújt kutatási eredményeink bemutatására és az EU-szintű politikai ajánlások ismertetésére.

A Lost Millennials projekt Izland, Liechtenstein és Norvégia támogatásával, az EGT és Norvég Alapok Ifjúsági Foglalkoztatási Alap (The project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment) finanszírozásával valósul meg. A projekt fő célja, hogy növelje a foglalkoztatási kezdeményezések hatásaira vonatkozó ismereteket, és ezzel hozzájáruljon a 25 év feletti NEET fiatalok sikeres munkaerőpiaci integrációjához.

Konferencia főbb részletei:

  • Dátum: 2023. november 28. – 09:30-15:30
  • Helyszín: Brüsszel, Belgium – The Hotel (Belgium, Brüsszel, Bd de Waterloo 38, 1000)

A regisztrációs platform itt érhető el.

The project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway, through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.