2023. szeptember 19-én a HÉTFA Kutatóintézet szakpolitikai rendezvényt szervezett Brüsszelben. Az esemény fókuszában az Európai strukturális és beruházási alapok és a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz összehasonlítása állt szakpolitikai értékelés szempontból. A rendezvényen több mint 30 résztvevő vett részt.

Az esemény keretében két kerekasztal keretében vitatták meg az előadók az Európai strukturális és beruházási alapok és a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz különbségeit és hasonlóságait értékelési szempontból. Az első kerekasztalt Balás Gábor, a HÉTFA alapítója, ügyvezetője és igazgatója moderálta. A kerekasztal résztvevői Rachel Lancry Beaumont (Régiók Európai Bizottsága, Területi kohéziós politika és uniós költségvetés szakbizottság), Chrysoula Latopoulou (Európai Számvevőszék) és Oto Potluka (Európai Értékelési Társaság) voltak. A második kerekasztalt Lena Tsipouri moderálta és Elena-Alexandra Calistru (Európai Gazdasági és Szociális Bizottság), Nikos Maroulis (Technopolis Group), Sonja Haertel (Németország brüsszeli állandó képviselete) és Jaroslav Dvorak (Klaipeda Egyetem) vettek részt rajta.

A brüsszeli rendezvényt a HÉTFA a Régiók és Városok Európai Hete hivatalos programjaként rendezte meg, valamint a PROFEEDBACK (PlatfoRm OF policy Evaluation community for improvED EU policies and Better ACKnowledgement) elnevezésű COST Akció támogatásával. A HÉTFA által vezetett PROFEEDBACK célja, hogy elősegítse a programértékelési közösség uniós szintű hálózatépítését és a szakpolitikák értékelésével kapcsolatos tudásmegosztást erősítendő, valamint az értékeléseknek a szakpolitikai döntéshozatal hatékonyságát javító szerepét.

További információ az eseményről a Régiók és Városok Európai Hete oldalán érhető el: https://regions-and-cities.europa.eu/programme/2023/side-events/7839

További információ a Profeedbackről a projekt honlapon érhető el: https://profeedback.eu/