A Magyar Urbanisztikai Társaság és a HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ közös szervezésében megvalósuló XXIX. Országos Urbanisztikai Konferencia helyszínét, a konferenciára beérkezett tudományos absztraktok magas számából fakadó, megnövekedett teremigényeket kielégítendő, megváltoztattuk.

A konferencia új helyszíne: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

Címe: 1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.

 A konferencia programja az eredeti tervekhez képest jelentősen kibővült. A már leadott regisztrációk természetesen továbbra is érvényesek, és egyben várjuk a további jelentkezéseket.

A konferencia tartalmáról röviden:

  • A plenáris szakaszban előad Karácsony Gergely Budapest Főpolgármestere, Mayer Gábor Területfejlesztésért Felelős Államtitkár, valamint Lánszki Regő, Építészeti Államtitkár.
  • Meghallgathatjuk emellett Lamos Péter plenáris előadását a veszprémi Európa Kulturális Főváros aktuális fejlesztése kapcsán, Balás Gábor, a HÉTFA Elemző Központ ügyvezetőjének előadását a városfejlesztések hatásvizsgálatáról, valamint Szöllősi Gábor előadását a szivacsváros koncepcióról.
  • Kerekasztal beszélgetések keretében terítékre kerülnek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program eredményei, a hazai piaci bérlakásépítés hazai lehetőségei, valamint a barnamezős fejlesztések lehetőségei és kihívásai.
  • A Magyar Regionális Tudományi Társaság „Régióközpontok fejlesztése kutatói-szakértői szemmel” címmel szervez kerekasztal beszélgetést, valamint szekcióelőadásokat.

REGISZTRÁCIÓS HATÁRIDŐ: 2023. OKTÓBER 08.

REGISZTRÁCIÓ

A Konferencia részleteiről továbbiakban is a konferencia honlapján tájékozódhatnak.

Kérdés esetén a szervezes@urbanisztika2023.hu e-mail címen állunk rendelkezésükre.

Bízunk benne, hogy hamarosan találkozunk a Konferencián!