Az Európai Bizottság Erasmus+ Programja által támogatott RESTART projekt azt tűzte ki célul, hogy a szakképzés területén fejlessze a vállalkozóvá váláshoz szükséges oktatást és képzést. A konzorcium hét partner foglal magába hat országból (Szlovákia, Horvátország, Magyarország, Olaszország, Belgium és Spanyolország). A projekt a digitalizációból és az éghajlatváltozásból eredő problémák kezelésére összpontosít. A projekt célkitűzései közé tartozik a vállalkozástámogatási rendszer korszerűsítése, a KKV-k COVID-járvány utáni helyreállításának támogatása, a korszerű piaci igényeknek megfelelő készségek fejlesztése, valamint a KKV-k tudásátadásának elősegítése.

A RESTART konzorcium a COVID utáni időszakban azonosított főbb üzleti kihívások alapján négy fő területre (digitális átalakulás, innováció és kiszolgálás, lokalizáció és fenntarthatóság) kategorizálva a következő 7 online képzési modult kínálja:

  • Digitalizáció és online tanulás
  • Innováció és a lehetőségek kihasználása
  • Kiberbiztonság otthon és az irodában
  • Üzleti modellek KKV-k számára a COVID utáni korszakban
  • Fenntartható, társadalmi és zöld vállalkozás
  • Szervitizáció – a termékek szolgáltatássá alakítása
  • Érzelmi intelligencia és jóllét az üzleti életben

A képzési modulok elérhetőek hat különböző nyelven (angol, horvát, spanyol, olasz, magyar és szlovák) a RESTART platformon.

A RESTART projektpartnerek jelenleg előzetes kidolgozott tesztelési terv alapján képzési modulok tesztelésén dolgoznak. Ez a terv iránymutatásként szolgál a RESTART képzés hatékonyságának és eredményességének ellenőrzéséhez.

Kövesse a RESTART híreit a honlapon: www.restartproject.eu és a projekt Facebook oldalán.

A projektet az Európai Unió Erasmus+ Programja finanszírozza. Az Európai Bizottság e sajtóközlemény elkészítéséhez és közzétételéhez nyújtott támogatása nem jelenti a tartalom jóváhagyását, amely kizárólag a szerzők véleményét tükrözi, és a Bizottság nem tehető felelőssé a benne foglalt információk bármilyen felhasználásáért.