A Lost Millennials projekt partnertalálkozóját Izland fővárosában, Reykjavíkban rendeztek meg 2023. május 30. és június 1. között. A HÉTFA Kutatóintézet vezetésével megvalósuló projekt célja, hogy növelje a foglalkoztatási kezdeményezések hatásaira vonatkozó ismereteket, és ezzel hozzájáruljon a 25 év feletti NEET fiatalok sikeres munkaerőpiaci integrációjához.

A tizenhárom szervezetből álló partnerség a találkozó első napján megvitatta a projekt előrehaladását és az eddig elért eredményeket. A nap a döntéshozók és a gyakorlati szakemberek bevonásának megtervezésével folytatódott. A találkozón a partnereknek lehetőségük nyílt arra, hogy részletesen ismertessék a kormányzati vagy civil szervezetek általi kezdeményezések értékelésének előzetes eredményeit, valamint áttekintették a hatásvizsgálatról szóló képzési tantervet. A második nap fókuszában a menedzsment és a pénzügyi kérdések álltak, továbbá a partnerek megvitatták a projekt további lépéseit az következő hónapokra vonatkozóan.

Az ősz során további eseményeket szervezünk, melyeken bemutatjuk a Lost Millennials projekt eredményeit nemzeti és nemzetközi szinten is, bővebb információért látogassanak el a projekt weboldalára.

The Lost Millennials project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.