2023. június 1-jén megrendezték „Az Erasmus+ ajtókat nyit – konferencia az aktív társadalmi részvétel jegyében” című eseményt.

A Tempus Közalapítvány által szervezett konferencián kiemelkedő, jó példaként szolgáló projektek mutatkoztak be az Erasmus+ összes szektorából. Az esemény célja az volt, hogy a résztvevők átfogó képet kapjanak az interkulturális tapasztalatok megszerzéséről, az európai identitás erősítéséről és a célcsoportok munkaerőpiaci felzárkóztatásáról.

A konferenciára a HÉTFA is meghívást kapott. Kovács Krisztina, vezető projektmenedzser tartott előadást a HÉTFA által vezetett foRMAtion projektről az „Aktív társadalmi részvétel és a munka világa” című szekcióban. Az előadás során munkatársunk rámutatott a foRMAtion projekt sikereire és az Erasmus+ program által nyújtott lehetőségek jelentőségére.

A foRMAtion a HÉTFA egyik kiemelt projektje a kutatásmenedzsment területén, amelyet nemrég sikerrel zártunk. A projekt során hat fő projekteredményt készített a partnerség a HÉTFA koordinálásával, amelyek mind a kutatásmenedzsernek készülő egyetemi hallgatók készségfejlesztésére fókuszál.

További információ a foRMAtion projektről és eredményeiről itt érhető el.

Az Erasmus+ konferencia teljes programja itt érhető el.