A HÉTFA munkatársa, Szőnyi Eszter, képviselte szervezetünket rövidtávú tudományos misszión Jordániában. A 2023. május 14-19. között megvalósuló misszió célja a kapcsolatteremtés és a kölcsönös tanulás volt az ifjúságkutatás, az ifjúságpolitika és az értékelés területén. Az utazás során jordániai szakértőkkel, kutatókkal, civil szervezetek képviselőivel és fiatalokkal folytatott találkozókat és kerekasztal-beszélgetéseket valósítottak meg, melyeken kollégánk megosztotta a HÉTFA ifjúságkutatás, illetve szakpolitikai és projekt-értékelés területein végzett munkáját, tapasztalatait.

Munkatársunk többek között a folyamatban lévő Lost Millennials projekt eredményeit is bemutatta. A projekt a HÉTFA vezetésével valósul meg és az EGT és a Norvég Alapok ifjúsági foglalkoztatási alapja támogatja. A Lost Millennials projektben kilenc európai országban lefolytatott 25 év feletti NEET-fiatalokat támogató kezdeményezések értékelése hamarosan lezárul. A projekt eddigi eredményei itt érhetőek el.

A misszió a HÉTFA által vezetett PROFEEDBACK COST-akció projekt támogatásával valósult meg. A PROFEEDBACK projekt célja, hogy elősegítse a nemzetközi szakértői és kutatói hálózat kiépítését a szakpolitikai értékelés területén, valamint felhívja a figyelmet a szakpolitikák értékelésével kapcsolatos kutatások fontosságára. Jordánia bevonása a COST Akciókba kiemelt célkitűzés, így munkatársunk missziója különösen fontosnak bizonyult.

Az út során munkatársunk értékes tapasztalatokkal gazdagodott, és lehetősége volt megosztani a HÉTFA által végzett munkát és eredményeket a jordániai szakemberekkel és fiatalokkal. Ez a tudományos misszió hozzájárul a nemzetközi együttműködés erősítéséhez és a tudástranszfer elősegítéséhez az ifjúságkutatás és az értékelés területén.