2023. május 24-én megrendezték a vidéki területeken élő hátrányos helyzetű fiatalokkal foglalkozó COST hálózat idei konferenciája (eredeti konferencia cím: A guide for NEET social inclusion: Contributions from researchers, policy-makers and institutions). Koltai Luca, a HÉTFA munkatársa, beszélt a magyarországi helyzetről és a HÉTFA fiatalokkal foglalkozó Lost Millennials projektjéről.
A Lost Millennials – Transznacionális kutatási hálózat a 25 év feletti NEET fiatalokat célzó kezdeményezések értékelésére című projekt célja, hogy növelje a foglalkoztatási kezdeményezések hatásaira vonatkozó ismereteket, és ezzel hozzájáruljon a 25 év feletti NEET (nem tanuló, nem dolgozó) fiatalok sikeres munkaerőpiaci vagy oktatási integrációjához. A kutatási projekt a HÉTFA Kutatóintézet vezetésével valósul meg.

A konferencia programjának teljes verziója itt érhető el részletes információkal az előadásokról és a konferencia többi eseményéről.

További információ a HÉTFA Lost Millennials projektréről itt érhető el.

The project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway, through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment. (A projektet Izland, Liechtenstein és Norvégia támogatja az EGT és Norvég Alap Ifjúsági Foglalkoztatási Alapján keresztül.)