A foRMAtion projekt sikeres lezárását követően az idei EARMA (European Association of Research Managers and Administrators) konferenciára a HÉTFA poszterrel készült, amely összefoglalja a foRMAtion című projektünk eredményeit. A Prágában megrendezett konferencián 1400 résztvevő vett részt Európából és a világ számos országából. A konferencia résztvevői előadásokon és megbeszéléseken vehettek részt.

A résztvevők előzetesen jelentkezhettek a következő témák valamelyikével foglalkozó poszterek bemutatására: kutatási információs rendszerek, EARMA és szakmai szövetségek, hatás, szakmai fejlődés és elismerés, nemzetközi, vezetés, nyílt tudomány, felelős kutatás és innováció, politika, stratégia, értékelés és előrelátás, pályázatfejlesztés, projektmenedzsment, támogató szolgáltatások szervezése és csapatépítés. Összesen 49 posztert mutattak be az eseményen.

A foRMAtion poszter a szakmai fejlődés és elismerés témáját összefoglalva bemutatta a partnerséget, a projekt főbb eredményeit, valamint a közelmúltban elindított együttműködéseket, amelyek célja a hálózat megnyitása és a projekt eredményeinek hosszú távú elfogadásának és adaptálásának támogatása. A poszter nagy érdeklődést váltott ki a konferencián, ami a Szakértői Panel Díjának odaítélését eredményezte. A Szakértői Panel kiemelte a projekt jelentőségét, mivel úttörő kezdeményezésnek számít az egyetemi hallgatók és oktatók körében a kutatásmenedzsment iránti tudatosság növelésére, valamint kiváló tananyagok és egyéb, a szakemberek számára hasznos források kidolgozására.

A poszter legközelebb az INORMS (International Network of Research Management Societies) május 30. és június 2. között a dél-afrikai Durbanban megrendezésre kerülő kongresszusán mutatkozik be.

A poszter, amelyet Zsár Virág (HÉTFA Kutatóintézet), Cristina Oliveira és Margarida Trindade (NOVA University of Lisbon) készített innen letölthető.

Bővebb információ a foRMAtion Module Alliance kezdeményezésről itt érhető el.

Bővebb információ a foRMAtion Mentorship Alliance programról itt érhető el.