A HÉTFA Kreatívipari Műhely munkatársa, Gordos Katalin, 2023. március 9-10. között részt vett a MESOC zárókonferencián Párizsban. Az esemény a kultúra társadalmi hatásáról, valamint a hatásának méréséről szólt.

A MESOC című projekt a Horizon 2020 Kutatási és Innovációs Akció része. Célja új módszerek fejlesztése, tesztelése és implementálása a kultúra társadalmi hatásainak mérésére. A MESOC tíz partner részvételével valósul meg. Célkitűzései kapcsolódnak a Profeedback COST Akció céljaihoz, amely a HÉTFA egyik kiemelt projektje szakpolitikai értékelés területén. Kapcsolódik továbbá a HÉTFA Kreatívipari Műhely tevékenységeihez is.

A MESOC zárókonferencia során lehetséges szinergiákat kerestünk a MESOC és a Profeedback Akciók között, valamint potenciális együttműködési lehetőségeket kerestünk nemzetközi kreatívipari kutatások területén.

A HÉTFA Kreatívipari Műhely a kulturális és kreatív területeken jelentős szakmai tapasztalattal rendelkezik. Az elmúlt években elemzéseket készítettünk a magyar kreatívipar egészéről, működésének gazdasági és társadalmi hatásairól. Végeztünk kutatást a filmiparban, foglalkoztunk a szinkronszínészek helyzetével és elemeztük médiapiac különböző szegmenseinek működését. Továbbá, tapasztalattal rendelkezünk a művészeti témájú közvetlen uniós pályázatok előkészítésében és menedzsmentjében.

A MESOC záró konferencia teljes programja itt érhető el.

További információ a Profeedback Akcióról itt érhető el

A HÉTFA Kreatívipari Műhely minden kérdést, érdeklődést, megkeresést örömmel fogad a info@hetfa.hu címen.

Fotó: Culture4Health