2023. március 4-én a HÉTFA Kreatívipari Műhely munkatársa, Gordos Katalin, workshopot tartott a közvetlen uniós pályázati lehetőségekről, melyek relevánsak a kulturális és kreatív szektor számára a 2021-2027-es ciklusban. A workshopot a Trafó Kortárs Művészetek Háza által rendezett Nextfeszt című esemény keretében rendezték meg a SÍN Művészeti Központ és a Fresh Fabrik kezdeményezéssel együttműködésben.

A workshop résztvevői között voltak egyéni alkotók, valamint művészeti szervezetek képviselői is. A workshop egyik vezetőjeként munkatársunk bemutatta a hazai és az uniós pályázás közötti alapvető különbségeket a résztvevőknek, majd részletes prezentációt tartott a hazai kulturális és kreatív szektorban kevésbé ismert közvetlen uniós programokról, mint a Kreatív Európa, az Erasmus+ és a Culture Moves Europe, különös tekintettel a Kreatív Európa Európai együttműködési projektekre. A prezentáció után a résztvevők műhelymunka keretében saját művészeti projektötleteket dolgozhattak ki az uniós tematikus prioritásokat, pályázati kereteket figyelembe véve.

A HÉTFA Kreatívipari Műhely a kulturális és kreatív területeken jelentős szakmai tapasztalattal rendelkezik. Az elmúlt években elemzéseket készítettünk a magyar kreatívipar egészéről, működésének gazdasági és társadalmi hatásairól. Végeztünk kutatást a filmiparban, foglalkoztunk a szinkronszínészek helyzetével és elemeztük médiapiac különböző szegmenseinek működését. Továbbá, tapasztalattal rendelkezünk a művészeti témájú közvetlen uniós pályázatok előkészítésében és menedzsmentjében.

A Nextfeszt rendezvény teljes programja itt érhető el.

Minden kérdést, érdeklődést, megkeresést örömmel fogadunk a info@hetfa.hu címen.

Fotó: Kalicz Máté