A 2016-2022 közötti Interreg Románia-Magyarország Program hatásvizsgálatát a HÉTFA és a QURES végzi, miután közös pályázatukat sikeresen elfogadták. Romániai partnerünk, a QURES, szakterülete többek között a közpolitikai elemzések, a fejlesztési projektek, és a szakpolitikai hatásvizsgálatok.

Az értékelés keretében a szakértői csapat négy romániai megyében (Szatmár, Bihar, Arad, Temes) és négy magyarországi vármegyében (Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés és Csongrád-Csanád) fogja elvégezni az Interreg program értékelését a 2016-2022-es időszakra vonatkozóan. Közös célunk, hogy megfelelő tervezéssel javítsuk a programozási időszak alatt elvégzett értékelések minőségét, elősegítsük a program eredményességének és hatékonyságának javítását célzó, megalapozott programirányítást és szakpolitikai döntéshozatalt. Továbbá célunk, hogy biztosítsuk, hogy az értékelések információt szolgáltassanak a vonatkozó éves végrehajtási jelentésekhez.

A HÉTFA szakértői csapata örömmel várja, hogy teljesíthesse ezt az izgalmas új feladatot, és hozzájárulhasson az Interreg program fejlesztéséhez.