A foRMAtion projekt zárókonferenciáját 2022. november 30-án rendezték meg Brüsszelben. Több mint 70 résztvevő csatlakozott az eseményhez Brüsszelben, és körülbelül 300 ember vett részt online. A résztvevők között kutatásmenedzsment szakértők, szakpolitikai döntéshozók, illetve felsőoktatási intézmények képviselői is részt vettek. A konferenciát megelőző napon a konzorciumi partnerek és a projekt tanácsadói testülete összegyűltek, hogy értékeljék a projekt teljesítményét az utolsó projektmeeting keretében. Továbbá a program keretében két speciális képzést tartottak tanároknak és mentoroknak, amelyek során a foRMAtion nemzetközi tananyagot és mentorprogramot népszerűsítették.

A záróesemény programja számos előadásból, prezentációból, illetve egy kerekasztal beszélgetésből állt. Több kiemelt vendég is előadást tartott, többek között Stijn Delauré, az Európai Bizottság Kutatási és Innovációs Főigazgatóságának szakpolitikai munkatársa. A HÉTFA munkatársai is aktívan hozzájárultak az eseményhez. Zsár Virág és Fekete Judit, senior munkatársak moderálták az eseményt, illetve ők mutatták be a prezentálókat. Balás Gábor ügyvezető igazgató a HÉTFA múltbeli és jelenleg futó projektjeit mutatta be a kutatásmenedzsment területén. Kovács Krisztina a HÉTFA szakértői által kidolgozott foRMAtion mentorprogramot és a tesztelés során szerzett tapasztalatokat mutatta be.

A foRMAtion projekt során a COVID-19 sok kihívást okozott, azonban a projektet megvalósító partnerek büszkék lehetnek az elért eredményekre, amelyeket a felsőoktatási kutatásmenedzsment képzés területén értek el. Bár a projekt most véget ér, a partnerek már folytatást terveznek. A kutatásmenedzsment közösséghez bármikor lehet csatlakozni az Educational Module Alliance és a Mentorship Alliance hálózatokon keresztül. A projekt partnerség az alábbi email címen továbbra is elérhető marad: hetfa_formation@hetfa.hu.

A záróesemény prezentációi itt érhetők el: https://tinyurl.com/52vnp2hw

A videófelvétel itt érhető el: https://tinyurl.com/5yw9khcs