A foRMAtion a HÉTFA egyik kiemelt projektje a kutatásmenedzsment területén. A projekt során hat fő projekteredmény elérése a cél, amelyek mind a kutatásmenedzsernek készülő egyetemi hallgatók készségfejlesztésére fókuszál.

2022. szeptember 27-én a foRMAtion konzorcium szakmai rendezvényt szervezett Rómában, Olaszországban. Közel 50 résztvevő – köztük kutatásmenedzsment szakértők és egyetemi vezetők – vett részt az eseményen, amely a kutatásmenedszer szakmára és annak Európában betöltött szerepére fókuszált, valamint az olaszországi és nemzetközi kutatásmenedzser képzés lehetőségeket térképezte fel a felsőoktatásban. A rendezvényt az ISINNOVA szervezte a római Tor Vergata Egyetemmel, a torinói Műszaki Egyetemmel és az APRE szervezettel együttműködésben.

Az eseményt köszöntővel kezdték, amely során többek között az olaszországi kutatásmenedzsment képzések helyzetét mutatták be. Az első szekció a kutatásmenedzserek európai szerepére fókuszált, a második pedig a kutatásmenedzsment szakma elismertségi szintjét mutatta be a felsőoktatásban. A rendezvény következő szekciói az olaszországi helyzetre fókuszáltak. Többek között bemutatták az olasz kutatásmenedzsment hálózatot, a helyi kezdeményezéseket és a szükséges lépéseket az olaszországi helyzet további javítására a kutatásmenedzsment területén.

Az utolsó és egyben a legnagyobb szabású foRMAtion rendezvényt 2022. november 30-án rendezik meg Brüsszelben. Az agenda már itt elérhető, az érdeklődök ezen a linken regisztrálhatnak.

Bővebb információ az eseményről itt érhető el.

További információ a foRMAtion projektről itt érhető el.