2022. október 12-14. között rendezték meg a „V4 kutatásmenedzser képzés” című (V4 Training for Research Project Managers) rendezvényt Brüsszelben. A képzést a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal szervezte a lengyel, a cseh és a szlovák kutatási hivatalokkal együttműködésben.

A képzésen Csite Blanka, a HÉTFA Nemzetközi Projektiroda junior projektmenedzsere mutatta be a résztvevőknek a HÉTFA kutatásmenedzsmenttel foglalkozó projektjeit és kezdeményezéseit, úgy mint a foRMAtion Erasmus+ projektet, az RM ROADMAP Horizont Európa projektet, valamint a Kutatásmenedzsment-hálózat a V4 és Nyugat-Balkán országaiban című projektet. A kifejlesztett eszközöket és platformokat ismertette, melyeknek fő célja a kutatással foglalkozó szervezetek versenyképességének erősítése a kutatásmenedzserek kapcsolatépítésének, oktatásának és továbbképzésének támogatásával.

A V4 képzés előadásokból és interaktív megbeszélésekből állt, amelyek során a visegrádi országokból és más európai kutatásmenedzsereknek lehetőségük nyílt egymás megismerésére, valamint tapasztalataik és jó gyakorlataik megosztására. A résztvevők új tudást szerezhettek az európai kutatás és innováció, a projektmenedzsment és a kutatók támogatása területén.

További információ itt érhető el.

 Kép forrása: unsplash.com