A HÉTFA által koordinált foRMAtion projekt keretében 2022-ben öt országban tartunk szakmai rendezvényt, hogy a projekt eredményeit – innovatív felsőoktatási tananyagokat, oktatási módszertant, mentorálási módszertant és önképző online tanulási eszközöket – megismertessük a kutatásmenedzsment szakma képviselőivel és az európai felsőoktatási intézményekkel.

Az első portugál rendezvény után a második szakmai rendezvényt Szlovéniában rendezték meg „A kutatásmenedzsment szakma elsajátítása tapasztalati tanulás által – a jövő menedzsereinek támogatása a foRMAtion Mentorprogram által” címmel (eredeti cím: “Learning RMA by doing RMA – Empowering Tomorrow’s Research Managers and Administrators through foRMAtion’s Mentorship Programme”). Az esemény helyszíne a szlovéniai Erdészeti Intézet volt. Több mint 50 résztvevő csatlakozott az eseményhez személyesen és online 12 különböző országból. A résztvevők között kutatásmenedzsment szakértők, döntéshozók, valamint a szlovéniai Horizont Európa Nemzeti kapcsolattartó koordinátorai is csatlakoztak. Az esemény célja a különböző mentorprogramok nemzetközi kínálatának feltérképezése és bemutatása volt a kutatásmenedzsment területén, beleértve az újonnan kifejlesztett foRMAtion mentorprogramot. A rendezvény kiváló lehetőséget biztosított a kapcsolatépítésre és tapasztalat-megosztásra azok számára, akik a mentorprogram saját intézményükre való adaptálása iránt érdeklődtek.

Az esemény alatt a HÉTFA munkatársai is előadást tartottak. Zsár Virág a projekt általános bemutatásával nyitott, beleértve az eddig elért célok és eredmények ismertetését. Fekete Judit az idén nyáron indult foRMAtion mentorprogram újdonságairól beszélt, amit 6 különböző európai kutatástámogatási irodában azok az egyetemi diákok próbálhattak ki, akik korábban sikerrel teljesítették a foRMAtion modulokat.

A szlovéniai szakmai rendezvény nagy sikernek bizonyult, a partnerség már a következő események szervezésén dolgozik, amelyekről további információ itt érhető el.