„Lesz itt még „nemulass” – Nem aggasztja a fenntarthatóság a magyarokat” címmel jelent meg a Portfolio portálon a HÉTFA korábbi kutatásának főbb megállapításait bemutató cikk. A HÉTFA szakértői 2022 elején megvizsgálták, milyen helyet foglalnak el a környezeti, társadalmi és gazdasági fenntarthatósággal kapcsolatos kérdések a magyarok gondolkodásában.

A kutatási eredmények alapján elmondható, hogy a magyar lakosság fontosnak tartja a fenntarthatósághoz kapcsolódó kihívásokat, de nem annyira, mint a saját életét közvetlenebbül befolyásoló problémákat, azok megoldását pedig nem a személyes cselekvéstől, inkább a politikusoktól és gazdasági szereplőktől várja. Kiderül, hogy a magyar lakosság az árak emelkedését és az egészségügy helyzetét látta a legnagyobb kihívásoknak, és ezeket tartja a lakosság a leginkább cselekvésre késztető területeknek is.

A portálon megjelent cikk a HÉTFA Kutatóintézet ‘Integrált előzetes fenntarthatósági vizsgálati módszertan és fenntarthatósági teljesítmény indikátorrendszer’ című kutatását dolgozta fel, mely a Kék Bolygó Alapítvány megbízásából készült.

A kutatás teljes anyaga erre a linkre kattintva érhető el.