A HÉTFA Kutatóintézet a Magyar Turisztikai Program Alapítvány (MTPA) megbízásából folytatja a hazai rendezvényszektor helyzetének feltérképezését. A kutatás most zajló fázisának fókuszában ezúttal a rendezvényszervezés áll: arra szeretnénk választ kapni, hogy milyen készségek és ismeretek szükségesek a rendezvényszervezői munka sikerességéhez hazánkban, milyen karrierutat járhatnak be a munkavállalók, illetve milyen szerepe van a hazai rendezvényszervezési képzéseknek a szektor működésében. A kutatás célja, hogy a rendezvényszervezési szektor szereplőinek helyzete, tapasztalata és véleménye alapján pontosabb képet nyújtson a szektorról, rámutasson azokra a területekre, készségekre, amelyek fejlesztése hozzájárulhat a járványhelyzet okozta munkaerőhiányának enyhítéséhez.

Kutatásunkban jelenleg kérdőíves felmérést végzünk rendezvényszervezéssel foglalkozó cégek és rendezvényszervezők körében.

Amennyiben rendezvényszervezéssel foglalkozik cége, vállalkozása, kérjük, töltse ki az alábbi kérdőívünket: https://survey.alchemer.eu/s3/90484346/munkaltato

Amennyiben rendezvényszervezéssel foglalkozik akár egy cég munkatársaként, akár vállalkozóként, (gyakornoki szinttől egészen a szeniorokig), kérjük, töltse ki az alábbi linken elérhető kérdőívünket: https://survey.alchemer.eu/s3/90484138/munkavallalo

A válaszokat szeptember 23-a, péntekig várjuk, a kitöltés nagyjából 10-15 percet vesz igénybe. A könnyebb kezelhetőség érdekében javasoljuk, hogy számítógépről nyissa meg a kérdőívet.

Köszönjük, hogy válaszával hozzájárul kutatásunk sikerességéhez!

A kutatás előző szakaszában készült „Képzési struktúra a hazai rendezvényszektorban” tanulmány, amely a szakma iránt érdeklődők számára elérhető szakképzéseket, felsőoktatási, valamint felnőttképzéseket térképezte fel, itt érhető el.