Az elmúlt két év online rendezvényei után a Kutatásmenedzserek Európai Szövetségének (EARMA) éves konferenciája 2022. május 4-6 között, Osloban, Norvégiában került megrendezésre. Az nemzetközi eseményen több mint 1150 kutatásmenedzser, tanácsadó és szakértő vett részt a világ minden tájáról.

Május 5-én Zsár Virág, a HÉTFA Vezető Tanácsadója a lisszaboni NOVA Egyetem szakértőjével, Cristina Oliveriaval mutatta be a HÉTFA által koordinált foRMAtion projektet és az annak keretében létrehozott innovatív oktatási modult. A projekt célja a kutatásmenedzsment szakma megismertetése a hallgatókkal, illetve a felsőoktatás és a munkaerőpiac közötti, a szakmán belül érzékelhető szakadék megszüntetése.

Szintén a konferencián mutatta be Stijn Delauré Európai Bizottság Kutatási és Innovációs Főigazgatóság szakpolitikai tisztviselője, Nik Claesen, az EARMA igazgatója és Evelina Bränvall az EARMA elnökségi tagja az Európai Bizottság Kutatásmenedzsmentre irányuló Kezdeményezését (Action 17), illetve az RM ROADMAP projektet, amelynek célja, hogy létrehozza az európai kutatásmenedzsment jövőjére irányuló tervet és annak megvalósítást támogató közösséget. A HÉTFA Kutatóintézet partnerként fog részt venni a Horizont Európa projekt konzorciumában.

Zsár Virág prezentációja itt érhető el.

További információ a foRMAtion projektről itt érhető el.