Az Európai Bizottság A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága nemrég tett közzé egy új tanulmányt a szociális szolgáltatásokról, különös tekintettel a kiszolgáltatott helyzetben lévő személyeknek nyújtott szociális szolgáltatásokra.

Az Európai Bizottság megbízásából készített tanulmányt a VVA, a Panteia, az Oxford Research, az Erudio és az IKEI írta. A HÉTFA szakemberei hazai szakértelmükkel segítették a kutatást.

A Szociális Jogok Európai Pillérének céljainak elérése érdekében a projekt a szociális szolgáltatások jelenlegi helyzetét elemezte, ideértve a személyre szabott szociális szolgáltatásokat is a tagállamokban. Arra törekedett, hogy közös értelmezést alakítson ki a kulcsfontosságú kérdésekről összhangban az Európai Bizottság számára fontos alapelvekkel az integritással, a minőséggel és az egyenlőség hangsúlyozásával. A projekt célja az volt, hogy megteremtse az alapot, amelyre a Bizottság építhet annak érdekében, hogy a szociális szolgáltatások a Szociális Jogok Európai Pillérének keretein belül teljes potenciáljukat kibontakoztathassák.

További információ a tanulmányról itt érhető el.