A Kutatók Éjszakája programsorozat idén is megrendezésre kerül a HÉTFA aktív közreműködésével. 2022. szeptember 30. és október 1. között több 100 helyszínen, várhatóan 2000-nél is több programmal várja a tudomány iránt érdeklődőket.

A HÉTFA 2022-ben is tagja a magyarországi szervező konzorciumnak, a partnerséget koordináló Regionális Információs és Fejlesztő Tudásközpont (RCISD), továbbá az Óbudai Egyetem, a Nők a Tudományban Egyesület és a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) mellett.

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett eseménysorozat, amely az Európai Unió Marie Skłodowska-Curie Akció támogatásával valósul meg. Célja a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére, ezáltal hozzájárulva a tudományos és a köznapi élet közötti kapcsolat erősítéséhez. A rendezvényen résztvevők betekintést nyerhetnek a különböző tudományterületek titkaiba és sokszínű programokon vehetnek részt.

Az elmúlt két évben a COVID-19 járvány megnehezítette a szervezők dolgát, azonban idén újult erővel kezdték meg az előkészítést a HÉTFA aktív közreműködésével. A 2022. szeptember 30. és október 1. között megvalósuló Kutatók Éjszakája rendezvényhez több 100 intézmény csatlakozik, amelyek előre láthatólag 2000-nél több programmal várják majd az érdeklődőket.

A részletes program szeptember elejétől lesz elérhető a Kutatók Éjszakája honlapján, ahol addig is érdekes hírek olvashatók a tudomány világáról, csakúgy, mint a rendezvény Facebook oldalán.

Kép forrása: www.unsplash.com