A HÉTFA Kutatóintézet hivatalosan is csatlakozott az „Urban Europe Research Alliance” (UERA) európai hálózathoz.

Az UERA a JPI Urban Europe által létrehozott kezdeményezés, amely a Driving Urban Transition (DUT) partnerség részeként működik tovább a Horizont Európa keretprogramban, ezúttal Magyarország részvételével. Fő célkitűzése az európai városfejlesztési kutatással foglalkozó kutatók és intézmények közötti együttműködés kialakítása. Jelenleg az UERA 58 európai kutatói szervezetet csoportosít 20 különböző országból. A folyamatosan növekvő közösség interdiszciplináris módon közelíti meg az európai városfejlesztési törekvéseket: tagjaik között megtalálhatóak a különböző műszaki, gazdasági, természet- és társadalomtudományi területek képviselői. A szervezet tevékenysége rendkívül szerteágazó: szemináriumokat, workshopokat, nyári egyetemeket és pályázati partnerkereső fórumokat szerveznek; közös tudományos publikációkat jelentetnek meg; és az uniós döntéshozatalt szakmai véleményükkel, közös álláspontokkal segítik.

2022. április 4-5. között a HÉTFA munkatársai online részt vettek az UERA párizsi közgyűlésén. Fazekas Gergely, a HÉTFA Város- és Területfejlesztési Irodájának igazgatója bemutatta a tagoknak a HÉTFA-t és a tevékenységeit, valamint betekintést nyert az UERA jövőbeli terveibe.

A HÉTFA izgatottan várja a közös munkát az UERA hálózattal és tagjaival egy közös európai vízió megvalósítását elősegítve a város- és területfejlesztés területén.

További információ az UERA hálózatról itt érhető el.