Tavaly ősszel indult el a PROFEEDBACK (PlatfoRm OF policy Evaluation community for improvED EU policies and Better ACKnowledgement) elnevezésű COST Akció a HÉTFA vezetésével, amelynek célja, hogy elősegítse a programértékelési közösség uniós szintű hálózatépítését és a szakpolitikák értékelésével kapcsolatos tudásmegosztást, ezáltal is javítva az értékeléseknek a szakpolitikai döntéshozatal hatékonyságát javító szerepét.

Az Akció keretében 2022. április 28-án konferenciát rendezünk Budapesten, a Mercure Castle Hill hotelben „Evaluation of Public Policy Responses to ’Black Swans” címmel.

A regisztráció korlátozott számban még lehetséges április 13-ig ezen az elérhetőségen. Online csatlakozás Zoom-on keresztül lehetséges.

Részletes tudnivalók a konferenciáról.

A konferencia témája:

A szakirodalomban fekete hattyú jelenségeknek nevezzük mindazon ritka, előre nem látható, de nagy hatású eseményeket, amelyek komoly befolyást gyakorolnak egyes szakpolitikák eredményeségére, hatásosságára. Az utóbbi évek uniós költségvetési ciklusainak mindegyikében megtapasztalhattunk ilyen jelenségeket, a pénzügyi válságtól a migrációs krízisen át a még mindig tartó járványhullámig, amelyre menet közben kellett a szakpolitikáknak reagálnia. A konferencia célja, hogy összegyűjtse és megvitassa mindazon empírikus, elméleti és módszertani tapasztalatokat, hogy a programértékelések miként tudták, tudják segíteni az ilyen jelenségekre adott hatékony szakpolitikai válaszok megszületését a programok végrehajtása és tervezése során egyaránt.

Az eseményről bővebb információ itt érhető el, kérdés esetén az alábbi címen lehet érdeklődni: profeedback@hetfa.hu

Kép forrása: www.unsplash.com