A HÉTFA által koordinált Kutatásmenedzsment-hálózat a V4 és Nyugat-Balkán országaiban című projekt a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával valósul meg, célja a V4 és a nyugat-balkáni országok kutatásmenedzsment hálózatának megerősítése, valamint a következő uniós finanszírozású kutatási és innovációs keretprogramban, a Horizont Európa programban való részvétel erősítése.

A projekt zárókonferenciája A kutatásmenedzserek kiemelt szerepe a kiválóság és innovációs potenciál fellendítésében a régióban – egy kétnapos nemzetközi esemény lesz Budapesten, 2022. március 30-31-én. A rendezvény egyrészt a kutatásmenedzsmentre, annak elismertetésére és kihívásaira és az innovációs ökoszisztéma fejlesztésére összpontosít a régióban.

A konferencia lehetőséget biztosít a kutatásmenedzsmentben dolgozó szakemberek hálózatépítésére és készségfejlesztésére, valamint magába foglalja a projekt bemutatását, ismerteti annak hatását és a hálózat fenntartásának lehetséges módjait. A fő célcsoportok a (projektpartner) felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek intézményvezetői, valamint a politikai döntéshozók. Egy külön szekció célja a különböző célcsoportok közötti párbeszéd elindítása, amely hozzájárulhat kutatásmenedzserek jobb elismeréséhez, támogatásához és fejlődési lehetőségek kibővítéséhez. A kutatásmenedzserek támogatása hozzájárulhat a térség országaiban a gazdaság és a versenyképesség fellendítéséhez.

A rendezvény a Nemzetközi Visegrádi Alap és a Central European Initiative támogatásával valósul meg.

Regisztráció február 22-ig lehetséges, bővebb információ a projekt honlapján található.

 

 

 

 

Kép forrása: www.unsplash.com