A HÉTFA vezetésével indult el a tavalyi évben a PROFEEDBACK (PlatfoRm OF policy Evaluation community for improvED EU policies and Better ACKnowledgement) elnevezésű COST Akció, amelynek célja, hogy elősegítse a programértékelési közösség uniós szintű hálózatépítését, egyúttal felhívja a figyelmet a szakpolitikák értékelésével kapcsolatos kutatások és tudásmegosztás fontosságára, ezáltal is javítva az értékeléseknek a szakpolitikai döntéshozatal hatékonyságát javító szerepét.

Az Akció keretében 2022. április 28-án konferenciát rendezünk Budapesten „Evaluation of Public Policy Responses to ’Black Swans” címmel. A szakirodalomban fekete hattyú jelenségeknek nevezzük mindazon ritka, előre nem látható, de nagy hatású eseményeket, amelyek komoly befolyást gyakorolnak egyes szakpolitikák eredményeségére, hatásosságára. Az uniós költségvetési ciklusok mindegyikében megtapasztalhattunk ilyen jelenségeket, a pénzügyi válságtól a migrációs krízisen át a még mindig tartó járványhullámig, amelyre menet közben kellett a szakpolitikáknak reagálnia. A konferencia célja, hogy összegyűjtse és megvitassa mindazon empírikus, elméleti és módszertani tapasztalatokat, hogy a programértékelések miként tudták, tudják segíteni az ilyen jelenségekre adott hatékony szakpolitikai válaszok megszületését a programok végrehajtása és tervezése során egyaránt.

Az eseményről bővebb információ itt érhető el, regisztráció itt lehetséges. Az absztraktokat 2022. február 28-ig várjuk az alábbi e-mail címre: profeedback@hetfa.hu.

Kép forrása: www.unsplash.com