1. november 24-én került sor a V4+Nyugat-Balkán kutatásmenedzsereinek szóló webinárium-sorozat 9. részére, melyen több, mint 100 résztvevő vett részt Zoomon és Facebookon keresztül.

Meghívott előadóink a „Horizont Európa keretprogramban hangsúlyos etikai elvek, követelmények és az Open Science (Nyílt tudomány) módszereit és stratégiáit” mutatták be.

  • Eva Mendez (Európai Bizottság Open Science Platform, Universidad Carlos III de Madrid): Open Science – a modern kutatás záloga?
  • Alea Lopez de San Roman (Európai Bizottság Kutatási és Innovációs Főigazgatóság): Open Science követelmények a Horizont Európa programban
  • Borbála Schenk (BME FIEK vezető európai pályázati tanácsadó): Etikai követelmények a Horizont Európa programban

A webináriumról készült felvétel, valamint az előadók prezentációi elérhetők a projekt weboldalán a Learning Material Platform aloldalon. Ez utóbbi az Expert Pool-ba való regisztrációt követően érhető el.

A sorozat következő, tizedik részére 2021. december 15-én, 10.00 órakor kerül sor, szintén a Zoomon keresztül.

Meghívott előadóink a Horizont Európa legfontosabb jogi kérdéseit, az EUREKA  program együttműködési lehetőségeit és az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) vonatkozó tevékenységeit igyekeznek majd bemutatni.

  • Đorđe Markez, University of Banja Luka –‘Horizont Európa – jogi teendők és tilalmak’
  • Ines Marinkovic, Austrian Research Promotion Agency (FFG) – ‘Innováció határokon innen és túl, az EUREKA programon belüli együttműködés megerősítése
  • Luke Incorvaja, Európai Innovációs és Technológiai Intézet – ‘European Institute for Innovation and Technology (EIT): Európa innovációs képességeinek és kapacitásának növelése’

További információért és a regisztrációért kérjük, kattintson ide. A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

Bővebb információkért és hírekért kérjük, hogy kövesse a projektet Facebook-on, Twitter-en, és LinkedIn-en, valamint látogasson el a projekt weboldalára.