1. október 20-án került sor a V4+Nyugat-Balkán kutatásmenedzsereinek szóló webinárium-sorozat 8. részére, melyen több mint 70 résztvevő vett részt Zoomon és Facebookon keresztül.

A webináriumon Antonín Králík, a prágai Károly Egyetem Tudás- és Technológiatranszfer Központjának piaci potenciálelemzője és szabadalmi szakértője az egyetemen szerzett tapasztalatai alapján nyújtott betekintést a „Technológia- és piacfelmérés a technológiatranszferre irányuló projektek” témakörébe.

A webináriumról készült felvétel, valamint az előadók prezentációi elérhetők a projekt weboldalán a Learning Material Platform aloldalon. Ez utóbbi az Expert Pool-ba való regisztrációt követően érhető el.

A sorozat következő, kilencedik részére 2021. november 24-én, 10.00 órakor kerül sor, szintén a Zoomon keresztül.

Meghívott előadóink a „Horizont Európa keretprogramban hangsúlyos etikai elvek, követelmények és az Open Science (nyílt tudomány) módszereit és stratégiáit” igyekeznek majd bemutatni.

  • Eva Mendez (Európai Bizottság Open Science Platform, Universidad Carlos III de Madrid): Open Science – a modern kutatás záloga?
  • Alea Lopez de San Roman (Európai Bizottság Kutatási és Innovációs Főigazgatóság): Open Science követelmények a Horizont Európa programban
  • Schenk Borbála (BME FIEK vezető európai pályázati tanácsadó): Etikai követelmények a Horizont Európa programban

További információért és a regisztrációért kérjük, kattintson ide. A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

Bővebb információkért és hírekért kérjük, hogy kövesse a projektet Facebook-on, Twitter-en, és LinkedIn-en,  valamint látogasson el a projekt honlapjára.

Kép forrása: www.unsplash.com