2021. július 8-án került sor a V4+Nyugat-Balkán kutatásmenedzsereinek szóló webinárium-sorozat 6. része, mely egyben a nyári szünet előtti utolsó esemény volt.

A rendezvény során előadóink az „Egyéb uniós és nem uniós források kiaknázása az EU13 és a Nyugat-Balkán térség országainak K+F projektjeinek támogatására” témakört járták körbe.

A meghívott előadóink különféle pályázati lehetőségekbe nyújtottak betekintést:

  • Marijana Dimitrova, az Inter-Edu vezetője hasznos tanácsokat osztott meg a különböző pályázati lehetőségek felkutatásáról és kihasználásáról, valamint bemutatta az Erasmus+ program által nyújtott lehetőségeket. Ezen kívül néhány jó gyakorlatot is megosztott a hallgatósággal;
  • Péter Dániel, a Visegrad Fund munkatársa a Visegrad és Visegrad+ pályázati lehetőségeket ismertette;
  • Alessandro Lombardo, a CEI munkatársa pedig „Central European Initiative: a regionális együttműködés finanszírozási és hálózatépítési lehetőségei” címmel tartotta meg előadását.

A webináriumról készült felvétel, valamint az előadók prezentációi elérhetők lesznek a projekt weboldalán a Learning Material Platform aloldalon. Ez utóbbi  az Expert Pool-ba való regisztrációt követően érhető el.

A sorozat következő, hetedik részére 2021. szeptember 22-én, 10.00 órakor kerül sor, szintén a Zoomon keresztül. Az esemény során meghívott előadóink a tudományos kommunikáció stratégiái és eszközei témakört járják majd körbe.

  • Thomas Deane (Trinity College Dublin) a sikeres tudományos kommunikációhoz szükséges tippeket és trükköket mutat be;
  • Izabela Warwas (University of Lodz) a lengyel intézmény jó gyakorlatait és gyakorlati eszközeit ismerteti;
  • Jens Degett (EUSJA, ScienceStories.dk) előadása során bemutatja, hogy „Mit kell tudni a tudományos kommunikációról?”
  • Lorenzo Barabani (Horizon Results Booster, META Group) pedig a “Kommunikáció, disszemináció a Horizont Európa keretprogramban” című előadását tartja meg.

További információért és a regisztrációért kattintson ide. A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

További információkért és hírekért kövesse a projektet Facebook-on és Twitter-en, valamint látogasson el a projekt honlapjára.