A „Kutatásmenedzsment-hálózat a V4 és a Nyugat-Balkán országaiban” című nemzetközi projekt fő célkitűzései közé tartozik az Online Szakértői Bázis (Online Expert Pool), valamint a Tanulási Platform (Learning Material Platform) elindítása. Az online platformok elősegítik a partnerországok sikeres részvételét az EU által finanszírozott kutatási és innovációs programokban, valamint hozzájárulnak a kutatásmenedzserek szakmai hálózatának erősítéséhez. A kutatásmenedzserek készségeinek fejlesztésében segítséget nyújtanak a Tanulási Platformon található segédanyagok.

Az Online Szakértői Bázis egy adatbázis, mely összegyűjti az EU Kutatási és Innovációs Keretprogramjának nemzeti kapcsolattartóit, valamint azon kutatásmenedzsereket, finanszírozási tanácsadókat, és a tudomány területén dolgozó releváns szakértőket, akik érdekeltek egy fenntartható szakmai hálózat és a tudáscsere kialakításában.

A Szakértői Bázis ugyan elsősorban a V4 és nyugat-balkáni országok szakértőit célozza, a platformhoz bármely országból csatlakozhatnak a szakértők. A platform fő célja a tagok közötti információcsere elősegítése, valamint a közvetlen kapcsolatfelvételre is lehetőséget nyújt.

A Szakértői Bázisba regisztrálók hozzáférést kapnak a Tanulási Platformhoz. A Tanulási Platform a projekt során összegyűjtött tananyagok tárházaként szolgál. Ide tartoznak a projekt webinárium-sorozatának felvételei, az oktatóvideók és olyan további hasznos dokumentumok, valamint eszközök, amelyek támogatják a V4 és Nyugat-Balkán országok részvételét és sikeres pályázatát a Horizont Európa programban.

Az alábbi linken megtalálják útmutatónkat, amely az Online Szakértői Bázisban és Tanulási Platformban való eligazodást segíti.